Zona Audiovisual

Vídeo 4 (Acció continuada): 12 taronja finalitza un regateig en sostenir la pilota amb les mans i realitza un moviment continu cap amunt de llançament a cistella després de rebre falta de 5 blau. Com la falta s’ha produït durant aquest moviment continu, quan la pilota descansa a les mans de l’atacant i comença un moviment previ al llançament de la pilota per a un tir a cistell, aquesta ha de considerar-se en acció de tir, independentment del nombre de passos legals duts a terme.

Autoria: Club del Árbitro FEB

 

Vídeo 3 (Antiesportives): Falta antiesportiva criteri 1: 7 blanc tracta de llançar a cistella quan el defensor 21 blau li agarra del braç sense que intervingui cap intent legítim de jugar la pilota. Els àrbitres sancionen correctament falta antiesportiva i 7 blanc disposa de 2 tirs lliures i servei de banda des de la línia de servei amb 14 segons en el rellotge de possessió.

Autoria: Club del Árbitro FEB

Vídeo 2 (Antiesportives): Falta antiesportiva criteri 1: El defensor (13 blau) es desentén de la pilota i provoca un contacte immediat, colpejant l’esquena de l’atacant, sense intentar legítimament jugar la pilota dins de l’esperit i la intenció de les regles. Aquest tipus de situacions normalment tenen lloc en els finals de partit igualats, però han de jutjar-se al llarg de tot el partit amb els mateixos criteris. Els àrbitres degueren sancionar falta antiesportiva.

Autoria: Club del Árbitro FEB

Vídeo 1 (Antiesportiva): Falta antiesportiva criteri 1: 9 blau (defensor) ignora la pilota i agarra a l’atacant de l’avantbraç contrari al que sosté la pilota sense fer cap esforç legítim de jugar la pilota. Els àrbitres degueren sancionar falta antiesportiva.

Autoria: Club del Árbitro FEB